"Onderhandelen; creëer je alternatieven"
In samenwerking met GITP
Vrijdag 1 juni 2018 van 9:30 tot 12:15

Denkt u na afloop van een onderhandeling wel eens ‘Ik heb er niet voldoende uitgehaald’? In deze training leert u tactiek, inzicht en persoonlijke kracht te combineren. U laat zich niet meer verrassen en afleiden. U zet stevig in op uw belang zonder dat u de relaties op het spel zet.

 

Na een korte introductie van de basisprincipes van onderhandelen gaan we dieper in het op het creëren van alternatieven. Een van de grootste valkuilen van een onderhandelaar is vastgeklonken te raken aan een enkel resultaat. U gaat in deze interactieve training aan de hand van een aantal stappen leren hoe u meerdere alternatieve resultaten kunt definiëren zodat u meer onderhandelruimte kan creëren.

 

Tevens staan we stil bij het definiëren van objectieve criteria. Want objectieve criteria zijn de basis voor uw standpunt in de onderhandelingen. Ook komt kort de theorie aan bod. Met de theorie gaan we met uw eigen voorbeelden en met vaste casuïstiek de theorie inzetten in de (oefen)praktijk. Doen en ervaren, kennis en inzichten opdoen.

 

De trainer Jos Linnemann heeft veel ervaringen in het verzorgen van trainingen over onderhandelen voor GITP. Jos Linnemann heeft samen met Arjan Broere het boek ‘Scherp onderhandelen zonder bot te zijn’ geschreven. Een standaard boek om overzicht te krijgen over alle inhoudelijke, methodische en communicatieve aspecten van het onderhandelen.

 


 

Docenten:

Jos Linnemann | trainer GITP

Doelgroep:

Iedereen die zich de kennis, houding en vaardigheden van het onderhandelen eigen wil maken en daarmee optimale resultaten wil boeken

Resultaat: 

Na afloop zijn de cursisten bekend met de basisprincipes van het onderhandelen en kunnen aan de hand van een stappenplan alternatieve resultaten formuleren om meer onderhandelingsruimte te creëren. 

Tijdsduur:

2,5 onderwijsuren

Locatie:

Nabij Jaarbeurs Utrecht

Accreditatie:

NIVRE PE-punten in aanvraag


Schrijft u zich hier in voor de cursus.