€ 295,- excl. BTW

Excl. 25% abonneekorting

 

'Cultuurvertaler bij letselschade'
Donderdag 14 maart 2019 van 09:30 - 12:45 

Regelmatig ontstaat er ruis, wanneer een letselschadeslachtoffer met een andere culturele achtergrond communiceert met zijn belangenbehartiger, de aansprakelijke verzekeraar of een andere betrokken partij. Veelvuldig begrijpen partijen elkaar niet, zowel letterlijk als figuurlijk. De moeizame communicatie gedurende de behandeling van letselschades zorgt er geregeld voor dat niet het gewenste resultaat wordt bereikt, zowel vanuit het perspectief van het slachtoffer als de verzekeraar. De hamvraag is hoe wij dit communicatieproces positief kunnen beïnvloeden.

 

Inhoud

Tijdens de cursus zal nadrukkelijk aandacht worden besteed aan de meest in het oog springende multiculturele elementen, die invloed hebben op het communicatieproces binnen de letselschaderegeling. Vanuit de multiculturele verschillen wordt een brug geslagen naar de wijze waarop ‘cultuurvertalingen’ een positieve bijdrage kunnen leveren aan de behandeling van letselschades. Er zullen in diverse vormen vooral veel nuttige praktijkvoorbeelden aan bod komen.

 

Docenten:

Edwin van Slooten | De Cultuurvertaler & Letselschade Kloppenburg

Doelgroep:

Letselschadeadvocaten, -experts, juristen, schaderegelaars, arbeidsdeskundigen, zorgmanagers, herstelcoaches en geïnteresseerden in de letselschadepraktijk.

Resultaat: 

De cursus draagt bij aan een betere communicatie tussen de diverse partijen die bij het letselschadeproces betrokken zijn. Na afloop heeft u meer bagage om te reageren op ‘multiculturele’ situaties.

Tijdsduur:

3 onderwijsuren

Locatie:

Houten

Accreditatie:

NIVRE 3 PE-punten


Schrijft u zich hier in voor de cursus.