€ 295,- excl. BTW

Excl. 25% abonneekorting

 

'Tweewielerongevallen ontleed voor de letselschadeprofessional'

Donderdag 28 november 2019 van 09:30 tot 12:45

Deze cursus zal gaan over toedracht onderzoeken bij verkeersongevallen met in het bijzonder tweewielerongevallen, zowel gemotoriseerd als niet gemotoriseerd. Wanneer u als professional beter inzicht heeft in de diverse aspecten van dit specifieke vakgebied en u de mogelijkheden binnen de ongevallenanalyse kent, bent u ook in staat de juiste vragen te stellen naar aanleiding van een rapport. 

 

Motorrijders en fietsers zijn kwetsbare verkeersdeelnemers en vormen een belangrijk aandeel van de verkeersslachtoffers in Nederland. Toch wordt de toedracht van tweewielerongevallen slechts beperkt onderzocht en het onderzoek wordt vervolgens onderschat. Ingegaan wordt op de specifieke kenmerken van tweewielerongevallen. Welke vragen moet u als belangenbehartiger stellen en wat is er mogelijk om te komen tot een juiste toedracht? We behandelen de kenmerken in schaden van tweewielerongevallen en de impact op motorvoertuigen. De cursus wordt ondersteund met voorbeelden en simulaties. Daarnaast komen in een interactief deel over en weer gemaakte fouten aan bod met in het achterhoofd artikel 185 WVW en de billijkheidscorrectie. Welke informatie heb je nodig om te komen tot een meer rechtvaardige beoordeling van aansprakelijkheid.

 

 

Docenten:

Anthony Baan Hofman | Baan Hofman Ongevallenanalyse

Doelgroep:

Letselschadeadvocaten, -experts, juristen en schaderegelaars.

Resultaat: 

Na afloop hebben de cursisten handvatten ter beoordeling van een verkeersongevallenanalyse,  inzicht in de aspecten van het vakgebied en de mogelijkheden die ongevallenanalyse biedt.

Tijdsduur:

3 onderwijsuren

Locatie:

Houten

Accreditatie:

NIVRE 3 PE-punten


Schrijft u zich hier in voor de cursus.